Johan Silvenord

Möt vår Ocean Watcher på Salusand!

Salusand_JohanSilvernord.png

Feature 1

Hej Johan! Du är NOW´s representant på Salusand! Men vad sysslar du med när du inte är ute och räddar havet?

Jag är arbetsmiljöingenjör (brandman och räddningsledare i botten) och arbetar som miljökonsult. Fritiden spenderar jag med familjen, fotar/filmar och så ofta det går vara en del av havet genom surfing, framför allt på Salusand. Det är min nu 11-åriga son samt att vi tillbringar somrarna på Salusand som skapat detta fantastiska intresse. Faktiskt ger havet och surfing mig samma känsla som jag hade under min idrottsliga karriär som backhoppare på elitnivå. Inte att förglömma, finns det något bättre än att fånga den perfekta bilden där havet med sin kraft möter stranden samtidigt som en surfare försöker tämja den!

Jag och sonen.jpg

Vad innebär det för dig att vara en Ocean Watcher?

Att var en del i något större och med de positiva medel jag har tillhands kunna påverka och på så sätt bevara havets livgivande kraft i NOW anda, vilken jag delar.

Salusand Ocean Watcher Område

Salusand Ocean Watcher Område

Grön våg.JPG

Varför behöver Singö en ocean watcher?

Varför behöver Salusand en Ocean Watcher?

Salusand är en unik pärla och ett natura-2000 område vid norra delen av Västernorrlands kust.  En 1km lång strand som under sommarens varma dagar fylls med badgäster, vid de rätta förhållandena även surfare. Salusand kan ha ordentligt stora vågor som vid dessa tillfällen gör att vattnet når långt upp på stranden och drar med sig allt löst ut igen. Jag tror genom att sprida kunskap, visa det positiva och snygga med vår strand och hav kan vi skapa en ökad medvetenhet om hur skört det är. På detta sätt öka känslan hos oss alla att vilja bidra. Genom att stärka ”Tavaha” bland allmänheten kommer vi bli fler som kan ta vara på havet!

 

Johans topp 3 Tavaha-tips

1: Plocka upp löst skräp.

Det är ofta inte långt till ett återvinningskärl och när man liks går kostar det inget att plocka med sig det lite extra även fast man själv inte skräpat ner.


2: Gå igenom dina egna inköp

Kanske finner du saker som är onödiga men som blivit en vana utifrån bekvämlighet. Kanske är det inte just bekvämlighet utan tillgången, det kan finnas ersättningsprodukter som är bättre för våra hav.


3: Positiv kommunikation.

Alla trivs vi med att uppleva positiva saker, att prata positivt om att göra skillnad gör arbetet så mycket roligare.