John Nyström

Möt vår Ocean Watcher i Varberg!

Varberg_OceanWatcher.png

Feature 1

Hej John! Du är NOW´s representant i Varberg - men vad sysslar du med när du inte är ute och räddar havet?

På fritiden älskar jag att vara ute i naturen och att vara aktiv. Det blir mycket löpning, surf, SUP, segling och andra utomhusaktiviteter. Jag har 2 barn som nu blir 4 och 11 så är stor del av fritiden spenderas förstås med dem, och det bästa som finns är att kunna hitta på diverse äventyr tillsammans. Barnen har också blivit väldigt engagerade i detta uppdrag, i synnerhet min son Julius som också delar min kärlek till naturen. Jag blir väldigt stolt när jag får se honom engagera sig för att hjälpa till att plocka skräp och städa stränderna. Nu jobbar jag på Minna Technologies/Mina Tjänster i Göteborg. Vi utvecklar lösningar för banker så att dessa ska kunna hjälpa sina kunder att optimera sina abonnemang och sin ekonomi. Men jag bor i Varberg, jag flyttade dit för 2,5 år sedan. En av anledningarna till att jag ville flytta dit var min kärlek till havet. Varberg ligger verkligen fint på det sättet, det är en väldigt fin kuststräcka. 

file-4 (5).jpeg

Vad innebär det för dig att vara en Ocean Watcher?

Det innebär för mig möjligheten att stötta en organisation och människor som jag tycker har tagit ett fanstastiskt initiativ för att skapa en positiv förändring och bidra till ett renare hav. Jag får också större möjlighet att inspirera andra till att också försöka hjälpa till med detta. Det har också varit kul att få engagera barnen i processen. Det är sorgligt att gå en promenad vid havet och behöva mötas av diverse plastpåsar som ligger begravda i sanden, flaskor och annan plast som har spolats upp eller lämnats av männsikor på stranden. Jag känner mig tacksam som får vara en Ocean Watcher och hjälpa till med att hålla stranden och havet renare.

file-1 (1).jpeg

Varför behöver Singö en ocean watcher?

Varför behöver Varberg en Ocean Watcher?

Alla kuststräckor behövar massor med Ocean Watchers! Det är helt galet hur mycket som spolas upp och kastas på våra stränder. Jag hoppas kunna bidra till att hålla kusten och havet renare. Jag hoppas också kunna inspirera andra till att försöka göra något extra. Om alla engagerade sig lite mer så skulle det göra stor skillnad.

file-2 (4).jpeg
 

Johns topp 3 Tavaha-tips

Jag tror att det är viktigt att alla försöker hitta vad som passar dem bäst för att försöka bidra till en bättre miljö.

  1. Om jag ser till vad jag tycker fungerar för mig så har jag i många år nu försökt leva så vegetariskt som möjligt. Jag tror att vår kost får en väldigt stor påverkan på naturen och haven, och det känns för mig som något ganska enkelt att påverka. 

  2. Jag försöker också tänka en extra gång oavsett vad det är jag ska köpa. Förutom att försöka undvika att köpa onödiga plastartiklar, så är tyvärr överkonsumption av allt ett stort problem idag. Jag köper fortfarande för mycket saker, men det är något som jag verkligen försöker tänker mer och mer på.

  3. Som tredje punkt så skulle jag vilja lyfta fram att försöka inspirera andra till mer friluftsliv. Jag tror att det är ett av grundproblemen idag, att många lever ett liv som är ganska bortkopplat från naturen. Jag tror att det blir svårare då för många att inse vilken påverkan vårt levnadsätt och val får på vår miljö.