Vi är ett miljökollektiv som jobbar för att ta vara på havet. Om vi ska ha ett levande hav i framtiden och bevara havet som en livgivande kraft måste vi alla bidra. Genom att ge havet en röst och visa vägen till en bättre och mer miljövänlig livsstil, skapar vi tillsammans havsambassadörer och vardagshjältar. Bra för havet, bra för dig: tavaha!

 
I Steninge i Halland har Nordic Ocean Watch ett litet besökscenter: Tavaha-containern! Här samlar och sorterar vi skräp vi hittat på stranden i Steninge.

I Steninge i Halland har Nordic Ocean Watch ett litet besökscenter: Tavaha-containern! Här samlar och sorterar vi skräp vi hittat på stranden i Steninge.

Feature 1

Vi tror på att handling skapar nya synsätt. Vi tror på att man tar vara på det man tycker om. Och vi tror på kraften som finns i vardagshjältar. Vi ger havet en egen röst, lyfter fram Sveriges havsambassadörer, och erbjuder konkreta lösningar för hur vi som tar del av havet även kan ge något tillbaka. Tillsammans skapar vi en ny kultur där ingen nyttjar havet utan att ge något tillbaka. Här är några av våra verktyg:

 

Strandstädningar

Flera gånger om året arrangerar vi strandstädningar över hela landet. Ibland spontant och ibland planerat. Håll utkik på Instagram för mer info!

Föreläsningar

Kunskap gör det lättare för oss att ta goda val. Därför sprider vi det vi vet vidare genom föreläsningar om havets utmaningar och hopp. Ta kontakt för mer info.

Kunskapsspridning

Det sker dagligen saker båda i positiv och negativ riktning på skräpfronten. Vi sprider informationen vidare, så att du kan hålla dig uppdaterat! Följ oss gärna på Facebook!

 
_25A9392_low.jpg

Lär mer om oss på instagram:

 

Kontakt

info@nordicoceanwatch.se 

 

Västkusten:

Linn Ekberg

Östkusten:

Axel Hallgren

Inger Steinnes

Sociala Medier och kommunikation:

Lova Schildt

Foto:

Emelie Lundqvist

Elin Fröderberg