Arrangera strandstädning!

Det bästa du kan göra för att bidra till att ta vara på havet är personlig handling. Att arrangera en strandstädning är ett bra sätt att engagera människor runt dig!

 

Bidra i vardagen

Genom att göra någon små justeringar i vardagen kan vi utgöra en stor skillnad för havet och planeten. Här är ett par vardagstips:

Artboard 1 copy 2.png
 
Artboard 1 copy 5.png
 

Panta för havet!

Flyg mindre - njut mer!

Mer än 10 miljoner plastflaskor är på rymmen. Många av dessa hamnar i havet. Genom att panta ger du flaskan evigt liv och sparar energi, CO2-utsläpp och förorening. När du köper en plastflaska, se till att den pantas. 

Flygresor är vårt största personliga CO2-utsläpp. CO2 ändrar havets kemi och temperatur, och förstör livet i havet. Att minska dina flygresor betyder inte minskad livskvalité. Det är snarare tvärtom. Prova själv! 

 
Artboard 1.png
 
pose.png
 

Välj havsvänlig solkräm

Undvik plastprodukter!

8 millioner ton plast hamnar i havet årligen. 80% av detta kommer från oss på land. Vi frossar i onödiga engångsprodukter som ska förenkla vår vardag, men som kväver havet. Undvik engångsplast och välj långvariga produkter.

Mellan 4000 och 6000 ton solkräm rinner ut i havet varje år. Syntetisk solkräm innehåller oxybenzone som både är hormonpåverkande och dödar korallrev. Välj naturvänlig solkräm utan oxybenzone. 

 

Bidra ekonomiskt

Om du vill bidra på andra sätt kan du även bidra ekonomiskt. Pengarna används för att arrangera strandstäd och skapa flera projekt för att uppmärksamma nedskräpning av havet.

Swish nummer: 123 268 79 37